Reseptiasiat

Lääkevaihto

Toimitamme reseptilääkkeesi joustavasti ja nopeasti odottaessasi. Tarkistamme aina, onko reseptilääkkeestäsi saatavilla hinnaltaan edullisempi, samaa lääkeainetta sisältävää vaihtokelpoista valmistetta. Kerromme vaihtomahdollisuudesta ja voit itse päättää, vaihdetaanko lääkkeesi halvempaan. Neuvomme Sinua mielellämme.

Kela-asiaa

Kela ei korvaa kaikkia lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä. Vuonna 2019 Kelan kattokorvaussumma on 572 euroa. Mikäli tämä summa Kela-korvattavien lääkkeiden osalta ylittyy kesken kalenterivuotta, maksaa asiakas loppuvuoden aikana korvattavista lääkkeistäkin vain omavastuuosan (2,50 euroa/lääke). Apteekilla on mahdollisuus tarkistaa oletko oikeutettu lisäkorvaukseen.

Lisää tietoa lääkkeiden korvauksista löydät oheisen linkin takaa: www.kela.fi/laakkeet

Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, spraypulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.). 
 

Aukioloajat

ma-pe 9-19
la 9-17
su 12-16

Päivystysviikolla
ma-pe 8-22
la 9-22
su/pyhät 10-22